GRAPHISOFT License Manager Tool

Že kar nekaj let, od uvedbe novih kovinskih zaščitnih ključkov (CodeMeter) je za nadgradnjo na novo verzijo, ki jo dobite preko pogodbe o vzdrževanju, potrebno uporabiti orodje LMT (License Manager Tool). Isto orodje morate uporabiti, ko nadgradite ARCHICAD na novejšo verzijo ali v primeru mrežnega ključka število licenc po nakupu dodatnih povečate. Radi bi vas opozorili na dve novosti, ki stopita v veljavo s 1.3.2018.

Od tega datuma naprej, je na tej spletni strani na voljo nova verzija tega pripomočka, ki bo edina dovoljevala upravljanje s ključkom, tako da boste dosedanji LMT morali namestiti na novim. Poleg nekaterih popravkov in manjših dodatnih funkcionalnosti, je nov LMT potreben predvsem za uporabnike MAC okolja. Ti morajo svoj zaščitni ključek pred uvedbo novega operacijskega sistema macOS 10.14, ki izide predvidoma jeseni nadgraditi, drugače ARCHICAD zelo verjetno ne bo več deloval. Da bi se temu izognili, so pri GRAPHISOFTu izdali te popravke šest mesecev prej.

Kot je znano, Apple na svojih računalnikih že nekaj časa ne priporoča uporabe t.i.3rd party Kernel Extensions, z naslednjo verzijo MacOS 10.14 pa jo bo verjetno povsem prepovedal, tako da je nadgradnja ARCHICAD CM ključka do takrat nujna. Ni potrebna fizična zamenjava ključkov ampak le nadgradnja, ki jo omogoča včeraj izdana verzija LMT.

Zato vse uporabnike, tudi tiste, ki sedaj mogoče delajo na Windows okolju opozarjamo, da je smiselno prenesti nov LMT, ga zagnati in nadgraditi svoj ključek, saj tako preprečite, da bi ob eventualni zamenjavi Windows PC za Mac računalnik na nadgradnjo pozabili.

Tisti, ki boste v skladu s pogodbo o vzdrževanju junija prejeli ARCHICAD 22, boste tako ali tako ob nadgradnji licence hkrati nadgradili tudi svoj ključek, ostali pa boste to morali storiti sami.

Več informacij o nadgradnji CM firmware…

LMT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: