Lastne slike na renderjih

Ko želimo projekt predstaviti naročniku, predvsem pri izdelavi renderjev ali BIMx predstavitvi je dobro, da vsaj nekatere objekte malo personaliziramo, ali po našem okusu, ali poskusimo ujeti naročnikove želje ali zanimanja. Če je naročnik npr. strasten športnik, mu na renderjih ponudimo nekaj kar mu pritegne pogled. Takle render verjetno nikomur ne bo posebno všeč, saj je slika popačena, zaslon televizorja in prenosnika pa prazen, oz. ugasnjen.

Brez_lastnih_slik

 

Veliko pa jih ne pozna, kako lastne slike uvozimo v projekt in uporabimo v projektu. Najprej slike spravimo na računalnik v neko mapo. To smiselno uredimo, da bo kasneje, ko se slik nabere precej, laže znajdemo. Enako velja tudi za vse objekte, ki jih nabiramo z raznih portalov na internetu.

To mapo moramo nato v projekt dodati s pomočjo Library Managerja. Sedaj imamo pri objektih, kot so Picture, TV, Laptop,… ki so v standardni ARCHICAD knjižnici možnost izbire vseh slik, ki jih imamo v mapi. Paziti moramo le, da so slike v pravem razmerju širina-višina glede na namen uporabe.

slike

Da malo zapolnim render sem dodal še malo zelenja in eno veliko sliko zamenjal s tremi manjšimi.

lastne_slike

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: