Nadgradnja licence na zaščitnem ključku

Vsako leto ob izidu nove verzije programa ARCHICAD, je potrebno nadgraditi tudi vašo licenco na zaščitnem ključku, da bo ta veljala tudi za novo verzijo, tokrat ARCHICAD 21. Nadgradnjo stori vsak uporabnik sam, za to pa potrebuje le dostop do interneta in orodje Licence Manager Tool, ki ga snamemo s spleta.

Ko ga namestimo, program zaženemo in preprosto sledimo navodilom na zaslonu. V računalnik seveda vstavimo zaščitni ključek, ki ga LMT (license manager tool) prepozna in v kolikor je na voljo nadgradnja licence, gumb Update postane aktiven. Kliknemo nanj in počakamo nekaj sekund, da se licenca osveži.

Navodila za uporabo boste našli tudi na spletni strani HELP Center. Če posedujete več zaščitnih ključkov, lahko nadgradnjo vse opravite na enem računalniku, da ne nameščate LMT na vsak računalnik posebej. Samo vsavite naslednji ključek, ter postopek ponovite. Če imate mrežni ključek na strežniku, ki je tudi drugače težje dostopen za nemščanje novih programov, predlagamo da ključek vzamete s strežnika in nadgradnjo opravite na kateremkoli računalniku, ter ga nato vrnete.

Če imate požarni zid, ki preprečuje nadgradnjo, lahko nadgradnjo opravite tudi doma ali kje drugje, kjer ni tako striktnega požarnega zidu.

Če LMT za vaš zaščitni ključek ne najde nadgradnje licence, vaša licenca ni v veljavni vzdrževalni pogodbi ali pa je nadgradnja zaradi kakšnega razloga blokirana. Če imate veljavno vzdrževalno pogodbo (ArchiCLUB ali ArchiPLUS) nam sporočite, da niste mogli nadgradtiti da pogledamo kje je razlog.

ARCHICAD zaščitni ključek tudi po nadgradnji velja za vse stare verzije ARCHICADa, tako da jih imate lahko še vedno nameščene.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: