PRETVORBA STARIH PROJEKTOV

Ste eden izmed tistih, ki ARCHICAD uporabljate že dolga leta? Imate kakšen projekt narejen z verzijo ARCHICAD 5, 6 ali 7 in bi ga radi odprli v zadnji verziji? To je preprosteje, kot mogoče mislite. Na spletni strani GRAPHISOFTa boste našli t.i. File Converterje. To je posebna, prednameščena verzija programa ARCHICAD 7, 9 in 10 v kompresirani (ZIP) obliki , katero samo prenesete s spleta in razpakirate v mapo Program Files oz Applications (na Macu).

Nato samo poženete izvršilno datoteko archicad.exe, ki se nahaja v tej mapi. Nobene inštalcije ni potrebne, razen če imate Windows 8.1 ali 10. Potem potrebujete še Apple QuickTime, ki je včasih bil sestavni del ARCHICADa, od verzije 17 naprej pa ni več potreben. Najdete ga tukaj.

Pretvornik ARCHICAD 9 lahko odpre projekte nazaj do verzije ARCHICAD 5, kar bo skoraj gotovo dovolj, saj je verzija stara že 21 let. Tako je, iz davnega leta 1995. Če pa vam tudi to ni zadosti, pa prenesite pretvornik ARCHICAD 7, ki gre nazaj še 3 leta, do verzije ARCHICAD 4.1

Po zagonu se vam prikaže opozorilo, da je to posebna različica programa, namenjena samo pretvorbi dokumentov. Ne potrebuje zaščitnega ključka, vendar je okrnjena praktično vsega, zato nikar ne poskušajte kaj dodelavati projekta v tej verziji.

Če nimate arhivske datoteke (pla) boste vseeno videli vso vsebino projekta, razen seveda lastnih objektov knjižnic. Če teh niste shranili takrat skupaj s projektom, smola. Sedaj projekt le shranite pod neko drugo ime in ga odprite v zadnji verziji ARCHICADa. Tako je, tudi verzija ARCHICAD 20 še vedno lahko odpira projekte tja do verzije ARCHICAD 8.1.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: