Lastništvo licenc ArchiCAD BIM rešitev

V zadnjem času prejemamo vedno več klicev in vprašanj glede lastništva, najema, vzdrževanja in ostalih pogojev, ki zadevajo uporabnike programa ArchiCAD. Večina uporabnikov je zaskrbljena zaradi sprememb, ki bodo doletele uporabnike Autodeskovih produktov. Teh namreč od februarja 2016 ne bo več možno kupiti, ampak le najeti, zato jih skrbi, ali bo tudi GRAPHISOFT onemogočil trajno lastništvo licenc.

Pri GRAPHISOFTu verjamemo, da mora biti pravica do uporabe kupljene programske opreme neomejena. Že sedaj je ArchiCAD mogoče kupiti kot trajno licenco, kateri nikoli ne preneha veljavnost, mogoče pa je licenco tudi najeti za obdobje 30 dni ali več. S prostovoljno sklenitvijo vzdrževanja uporabnik pridobiva vse novosti in izboljšave ki jih prinašajo nove verzije, vendar s prekinitvijo vzdrževanja ostane lastnik licence in jo nemoteno uporablja na kateremkoli računalniku.

Kljub prekinitvi vzdrževanja, lahko uporabnik kadarkoli nadgradi svojo licenco na zadnjo verzijo, ne glede na starost njegove licence. Predložiti mora le originalni zaščitni ključek. Možne so tudi vse kombinacije lastniških licenc in začasnega najema poljubnega števila dodatnih licenc za potrebe začasnega povečanja dela v biroju.

Vse projekte, narejene z katerokoli komercialno licenco je mogoče kadarkoli odpreti, pregledovati, popravljati in natisniti, ne glede na starost licence ali veljavnosti vzdrževanja, saj so projekti last uporabnikov.

Verjamemo, da mora imeti uporabnik izbiro, ali bo kupil trajno licenco ali se odločil za najem. Projekte narejene s katerokoli verzijo ArchiCADa lahko kdorkoli odpre, pregleduje in natisne celo brez veljavne licence z uporabo brezplačne demo verzije ArchiCADa, ki je prosto dostopna na spletu. Zdi se nam nesprejemljivo, da bi uporabnik za odprtje svojih projektov moral najeti licenco za obdobje enega leta.

Zato GRAPHISOFT ne namereva ukiniti trajnih licenc programa ArchiCAD ali omejiti možnosti nadgradnje starejših licenc. Tudi v bodoče bomo uporabnikom ponujali različne oblike licenciranja, ki jih bomo še nadgrajevali in dopolnjevali.

Več informacij o tipih licenc.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: